Tjänster

Kognitiv beteendeterapi (KBT)

Individuellt samtal utifrån kognitiv beteendeterapi innebär att vi med samtalet som verktyg tar hand om det som på olika sätt påverkar dig i din vardag och i ditt liv. En terapeutisk behandling är individuellt utformad och den börjar där du befinner dig och utgår ifrån dina tankar, känslor och beteendemönster. Beroende på vad som passar dig bäst kan behandlingen innehålla både teoretiska och praktiska inslag. Ibland är man klar över vad det är man vill ha hjälp med när man kommer till mig. Men det kan lika gärna vara så att man faktiskt inte vet vad det är som gör att man mår dåligt eller upplever olika besvär. Oavsett om du vet eller inte så kan du få hjälp.

Om du vill läsa mer om vad kognitiv beteendeterapi innebär gå gärna in på länkarna här nedanför.

Vägledande/stödjande samtal

I den här formen av samtal får du möjlighet att reflektera över din livssituation och hjälp att hitta strategier för att få tillvaron att fungera som du önskar och vill. Det kan även handla om specifika områden eller utmaningar i livet. Vägledande eller stödjande samtal kan också vara hjälpsamt om du själv behöver kunna stötta andra och behöver veta hur du ska kunna göra det på ett sätt som blir hållbart. Den här formen av samtal är också bra för att bearbeta sorg eller förändringar i livet.

Vägledande/stödjande samtal – UNGA VUXNA (18-25 år)

I den här formen av enskilt samtal får du som ung vuxen stöd och vägledning. Det kan handla om att få hjälp att sätta ord på det du behöver för att få en fungerande tillvaro. Det kan också handla om hur du ska hantera skola/jobb, hemförhållanden, vänner eller isolering eller hur du ska hantera relationen till dig själv och relationer med andra. Vägledande/stödjande samtal kan också kännas meningsfullt när det gäller att hitta strategier för att veta vad man vill eller känner. Här kan du också få stöd och vägledning om du drabbats av sorg eller genomgår svårigheter eller förändringar i livet.

Vägledande/stödjande samtal – PAR

Här kan par med parrelationen i fokus och med anknytningsteori som grund utveckla både sig själva som individer men framförallt som par – både utifrån era styrkor i parrelationen och det som kan vara orsak till hinder i relationen. Det kan handla om vilka behov ni har svårt att ge uttryck för och nycklar till hur ni kan utveckla er kommunikation. Med en blandning av teori och praktik får ni tillgång till värdefulla strategier och verktyg för att utveckla er relation.

Samtalsgrupp – Unga vuxna (18-25 år)

I en liten grupp (3-5 personer) utgår vi från både teoretiska och praktiska inslag för att få kunskap och verktyg utifrån från olika ämnesområden. Innehåll är beroende av intresse och behov hos deltagarna. Fokusområden kan vara exempelvis: existentiella frågor, sorg, relationer, isolering, självkänsla, hur känslor fungerar mm. Om man önskar att ingå i en grupp med endast killar eller endast tjejer kan grupperna anpassas till det. Kontakta mig via mejl med din intresseanmälan så kontaktar jag dig!

Skräddarsydd kurs/föreläsning:

Jag skräddarsyr utbildningar, kurser och föreläsningar inom mina kompetensområden utifrån föreningar, arbetsgruppens eller skolklassens behov. Kontakta mig för mer information.

Sekretess:

Våra samtal sker under sekretess. De anteckningar jag gör är avidentifierade och när vi avslutar raderas anteckningar efter överenskommelse.